Přihlašovací formulář
Přihlašovací jméno:
Přihlašovací heslo:




Zapomenuté heslo|Nová registrace
Můj účet
OdhlásitObjednávkyNastavení účtu
Měna
Registrovat
Přihlásit
Košík
Nákupní košík
0,- Kč
  1. Hlavní stránka
  2. Krmení
  3. Suroviny na výrobu boilies
  4. Moučky

Moučky

Výrobci
Výrobce
Cenový limit
Jen skladem
Řadit
Počet
Stav
Více variant
Bílá rybí moučka je šetrně sušený typ rybí moučky světle až tmavěhnědé barvy v závislosti od zpracovávaného rybího druhu. Vyrábí se ze všech druhů tresek, hejka, mořských úhořů … Bílá rybí moučka je vyhledávaným komponentem do směsí na výrobu boilies, hlavně z důvodu nízkého obsahu olejů. Tato skutečnost umožňuje její vyšší podíl v suché směsi a její použití při dlouhodobějším vnadění. S oblibou se kombinuje s rybími moučkami s vyšším obsahem oleje jako např.: sleďovou, sardelovou a sardinkovou moučkou.
Karel Nikl Bílá rybí moučka
od 89 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Více variant
Extrahuje se ze sušených vajec. Bílek se oddělí od žloutků a samostatně se suší. Dehydrované hrudky se poté melou na potřebnou hrubost. Albumin má vysoký obsah bílkovin – až 90%. Při výrobě boilies se používá především na vytvrzení boilies. Zajistí perfektní pojivost i při použití velmi hrubých komponentů, jako jsou různé zrniny či nahrubo mleté částice. Doporučené dávkování je 2–10% (dle použitých hrubších částic).
Karel Nikl Albumin
od 490 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Více variant
Jediný rozdíl mezi kukuřičnou moukou a kukuřičnou krupicí je v jemnosti mletí. Kukuřičná krupice je podstatně hruběji namletá a díky svojí granulometrii se s oblibou přidává do suché směsi na podporu uvolňovaní aromatických látek z boilies. Na druhé straně váže kukuřičná krupice ve velkém množství tekutiny a vysušuje vzniklé těsto. Z toho důvodu se doporučuje nižší procentuální podíl v suché směsi. Doporučené dávkovaní max. 10%.
Karel Nikl Kukuřičná krupice
od 45 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Více variant
Sojová mouka nemá stejné vlastnosti jako pšeničné mouky. Neobsahuje lepek (gluten) a škrobu obsahuje jen nepatrné množství. Ze samotné sójové mouky se těsto velmi těžko vypracovává. Přidáním sojové mouky do suché směsi se zvýši nutriční hodnota, prodlouží doba trvanlivosti v čerstvém stavu a zlepší se mechanické vlastnosti těsta (jeho plasticita a elasticita). Důležité upozornění !! Sojová mouka obsahuje enzymy inhibující (zpomalující) trávení proteinů. Z toho důvodu se doporučuje sojovou mouku kombinovat s tepelně upravenou moukou. Doporučené dávkování max. 25%.
Karel Nikl Sójová mouka
od 55 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Více variant
Syrovátka(sladká) – je vedlejší produkt při výrobě syrovátkové smetany. Získavá se z odstředěného mléka při výrobě tvarohu a kaseinu. Sušená syrovátka vzniká zahuštěním v odpařovači. Obsahuje 68% laktózy (mléčného cukru) a 13% bílkovin. Do suchých mixů se přidává pro zlepšení plasticity, zvýšení biologické hodnoty – obsahu bílkovin, vápníku , vitamínů a minerálů. Je částečně rozpustná ve vodě. Doporučené dávkování je max. do 20%.
Karel Nikl Syrovátka
od 59 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Více variant
Lepek (gluten) je hlavní protein pšeničného zrna. Je to jeden z mála dobře stravitelných rostlinných proteinů. Gluten po přidaní tekutiny bobtná, vstřebává ji a díky svojí struktuře pevně váže. Na lepku z velké časti závisí i kvalita vypracovaného těsta, tedy jeho pružnosti, pevnosti a tažnosti. Lepek je vyhledávaným komponentem zejména pro jeho vynikající pojivé vlastnosti. Doporučené dávkování je max. 15%.
Karel Nikl Gluten
od 89 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Vyrábí se neutralizací kyselého kaseinu pomocí hydroxidu vápenatého. Je hodnotným aditivem do jakéhokoliv typu směsi. Přidává se za účelem : Zvýšení proteinové hodnoty v boilies, zlepšení aminokyselinového profilu (teoretického) a zvýšení atraktivnosti boilies. Použitím většího množství snížíte specifickou hmotnost boilies. Vhodné zejména pro výrobu plovoucích boilies. Kaseinát vápenatý je dobře rozpustný ve vodě – ne však úplně. Vytváří s vodou emulzi. Doporučené dávkování je max. do 10%.
Karel Nikl Kaseinát vápenatý 500g
415 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Více variant
Sleďová (herinková) moučka je šetrně sušený typ rybí moučky, vyrábí z celých ryb jako jsou huňáček, makrela, šprot, mořský písečný úhoř, sliznatka norská. Sleďová moučka je vyhledávaná jako komponent do směsí na výrobu boilies, v průmyslovém chovu lososovitých ryb jako komponenta do krmných pelet pro její vynikající chuťové účinky podporující u ryb přijímání potravy (palatabilitu). Sleďová moučka v sobě kombinuje vysokou hladinu bílkovin a nízkou koncentraci popelovin, která zaručuje její vysokou stravitelnost.
Karel Nikl Herinková moučka
od 89 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Více variant
Pomleté konopí zbavené konopného oleje. Obsahuje 5–7% zbytkových tuků. Mouka je bohatá na vitageny ( látky nevyhnutné pro živý organismus) a má 15–30% proteinů. Z těchto důvodů je konopná mouka považována za velmi cenný potravinový doplněk v suchých směsích. Vyznačuje se pozitivním působením na trávení a vylučovaní bez vedlejších účinků na orgány (např. játra). Doporučené dávkování je max. 30%.
Karel Nikl Konopná mouka bez tuku
od 49 včetně DPH
Skladem v e-shopu
Číst dále